"En nu ik....!!"

Je hebt gemerkt dat er bij jou thuis vaak herrie en ruzie was. Misschien heb je gehoord dat je ouders elkaar uitscholden of je hebt gezien dat één van je ouders de ander sloeg. Maar geweld is niet oké!

Tijd voor jou

Is het geweld bij jou thuis inmiddels gestopt? Dat is natuurlijk hartstikke fijn. Je kunt weer veilig spelen, zonder bang, boos of verdrietig te zijn. Maar misschien maak je je nog steeds zorgen of moet je vaak terugdenken aan wat er is gebeurd. Dat is helemaal niet raar. Misschien heb je ook wel het gevoel dat het de afgelopen tijd alleen maar om papa of mama ging. Maar jij bent net zo belangrijk! Het is daarom nu tijd voor jou!

De groep

Bij de groep ‘En nu…ik!’ ontmoet je kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Dit is een groep waarin je praat over wat je hebt meegemaakt en waarin je met elkaar leuke dingen doet. Jullie komen negen keer bij elkaar om te praten over zaken die voor jullie belangrijk zijn. Maar op het programma staan ook toneelspelen, spelletjes doen, tekenen, schilderen, kleien, dansen en voorlezen. Veel kinderen worden al gauw vrienden omdat ze elkaar begrijpen.
Op hetzelfde tijdstip komen de ouders bij elkaar in een andere ruimte. Zij krijgen informatie over de groep voor de kinderen. En zij praten met elkaar over hoe je kinderen die geweld hebben meegemaakt, kunt helpen.

Kijk voor informatie een aanmelden op
http://www.wijkteamsenschede.nl/cursussen/huiselijk-geweld/en-nu-ik-kinderen/

Webinars on demand

Op Loes vind je verschillende on demand webinars. Deze webinars zijn gratis en kan je op elk gewenst moment volgen. Bekijk het hier.

 

Terug naar boven