En hoe gaat het nu met de kinderen? gezinsgesprekken

Kinderen kunnen last hebben van de psychische problemen of verslaving van hun ouder(s) ook wanneer zij niet meer samenwonen met deze ouder. Wanneer kinderen beter begrijpen wat er met hun ouder(s) aan de hand is, kunnen ze hier anders mee omgaan en beter voor zichzelf leren zorgen.

Kinderen kunnen heel verschillend op deze situatie reageren. Dat is mede afhankelijk van de leeftijd en het karakter van het kind. Veel kinderen lijken zich goed aan te passen aan de thuissituatie. Toch kan dit schijn zijn. Kinderen zijn geneigd om hun eigen problemen en vragen voor zich te houden, omdat ouder(s) zelf problemen hebben. Om te voorkomen dat uw kinderen (later) zelf problemen krijgen of met vragen blijven rondlopen, is het goed dat er met hen gepraat wordt. Mét maar ook door de kinderen.

Een medewerker van Mindfit komt bij u thuis om met uw kinderen en uzelf te praten. U krijgt tijdens dit gesprek informatie, maar de kinderen en u kunnen natuurlijk ook zelf vragen stellen. Het spreekt voor zich dat uitleg aan de kinderen op hun eigen niveau gebeurt. U krijgt tips voor de nabije toekomst. Het doel is u en de kinderen te ondersteunen. Wat extra hulp en steun is in deze periode heel belangrijk. Familie en vrienden kunnen daarin een belangrijke rol spelen. Wij hopen op deze manier ons steentje bij te dragen.

De huisbezoeken zijn vooral bedoeld voor gezinnen uit de gemeente Twenterand en Rijssen-Holten.

Het aantal gesprekken varieert tussen één en drie, afhankelijk wat nodig is.

Doelgroep
Gezinnen uit gemeente Twenterand en Rijssen-Holten

Deelname is gratis.

Informatie en aanmelden

 Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij:
* Impluz: Deirdre Janné (06-53738943) of d.janne@impluz.nl  

*  Arianne Bronsvoort van Loesloket gemeente Twenterand
  T  (0546) 481450 / (06) 53543 907 of  ABronsvoort@zorgsaamtwenterand.nl

Terug naar boven