Autisme Trefpunt Twenterand

Wanneer en waar:
Elke dinsdagochtend is er een spreekuur van 9.00 tot 11.00 uur in
Wijkgebouw Oos Plekkie in het Flierpark in Vroomshoop aan de Bijvank.

Op de laatste dinsdag van de maand vindt hier een koffie-ochtend plaats, waar men ervaringen kan uitwisselen onder het genot van een kopje koffie.

De initiatiefnemers begrijpen dat niet iedereen in de gelegenheid is om dan te komen, dus er is ook een mogelijkheid om via mail contact te zoeken: autismetrefpunt@evenmens.nl. Afhankelijk van de vraag kan dan gekeken worden of er een telefonische afspraak ingepland kan worden. ‘We willen vooral de drempel om binnen te komen laag houden. Iedereen is welkom en we spelen graag in op vragen die er leven. We kunnen thema’s behandelen waar behoefte aan is,’ aldus de denktank.

Gratis toegang
Er zijn geen kosten verbonden aan een bezoekje aan het Autisme Trefpunt Twenterand of aan het lenen van een boek, dus wees welkom.

In de Week van Autisme in april 2022 vinden allerlei activiteiten plaats om het Autisme Trefpunt op een mooie manier te openen. Nadere info hierover volgt.

Meer informatie
Voor meer informatie, om je aan te melden als geïnteresseerde, of met ideeën voor thema’s, neem contact op via de mail: autismetrefpunt@evenmens.nl.

Het Autisme Trefpunt Twenterand is vanaf 1 maart 2022 geopend.
Dit trefpunt wordt gerealiseerd vanuit een bijdrage van het innovatiefonds van de gemeente Twenterand en heeft als doel om alles rondom Autisme en AD(H)D in de gemeente te bundelen. Evenmens Twenterand werkt hierin samen met MEE IJsseloevers.

De denktank achter het Autisme Trefpunt Twenterand bestaat uit: Miranda Felix, Marieke Hulstein en Miriam van der Borght. Laatstgenoemde is een gespecialiseerde zorgvrijwilliger van Evenmens Twenterand op het gebied van ASS-problematiek.
De denktank zet de grote kaders neer, maar is vooral op zoek naar input van inwoners zelf, die met ASS en/of AD(H)D te maken hebben. Een aantal ouders heeft bijvoorbeeld al aangegeven dat ze graag andere ouders willen helpen in hun zoektocht naar ondersteuning.

Enerzijds heeft het Autisme Trefpunt als doel om mensen met Autisme en/of AD(H)D te betrekken bij de uitvoering van het wekelijkse spreekuur, bij het runnen van de bibliotheek, bij uitnodigingen maken voor koffie-ochtenden of bij themabijeenkomsten. Ook vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers, zussen mogen zich met hun ervaringen melden als ze een bijdrage willen leveren.

Anderzijds roept het Autisme Trefpunt professionals, die werkzaam zijn in de gemeente Twenterand op dit vakgebied, op om hun aanbod te melden. Het Autisme Trefpunt wil namelijk een onafhankelijk punt zijn, zodat de cliënten en ouders/verzorgers zelf een keus kunnen maken uit het aanbod dat er is. Een sociale kaart op dit vlak zou voor iedereen verhelderend zijn, omdat zoeken naar hulp soms lastig blijkt.

 

Webinars on demand

Loes biedt webinars van Tischa Neve aan. Zij is kinderpsycholoog, opvoedkundige en auteur. Deze gratis webinars kan je op elk gewenst moment volgen. Bekijk het hier.

 

Terug naar boven