25 jan Voorbereid op de puberteit en de stap naar het VO

Een themabijeenkomst voor ouders van kinderen in de bovenbouw van de basisschool.

Een grote mond hebben, stoer doen, andere kleding willen dragen en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Het lijkt alsof je kind begint met puberen. En dan gaat je kind straks ook naar het voortgezet onderwijs, hoe dan?

Je zoon of dochter zit in de bovenbouw van de basisschool en je weet dat je kind gaat veranderen. Maar wat verandert er dan, en hoe ga je daarmee om? Het lichaam, brein en het gedrag verandert.Welke impact hebben die veranderingen op je zoon of dochter? Is het zo dat kinderen eerder in de puberteit komen dan vroeger? En hoe kijk je eigenlijk zelf terug op je eigen puberteit?
En dan gaat je zoon of dochter naar het voortgezet onderwijs. Hierdoor heb je minder zicht op het leven van je kind. Hoe ga je daarmee om? En blijf je prettig met elkaar in gesprek?

 Met gastspreker Laura Hevink van 'Samens Trainingen' blikken we vooruit op de ontwikkeling en het gedrag van je kind, en op de voorbereiding op het voortgezet onderwijs.
Je krijgt informatie, praktische tips, kunt vragen stellen die voor jou als ouder belangrijk zijn en samen met andere ouders kun je natuurlijk ook ervaringen uitwisselen.

Deze onderwerpen worden o.a. besproken:

  • Puberteit, wat kun je verwachten?
  • Naar het VO, wat betekent dit voor je kind en voor jou?
  • Loslaten en in verbinding blijven, hoe doe je dat?
  • Schoolkeuze, waar let je op?

Ben jij een ouder met een zoon of dochter in de bovenbouw van het basisonderwijs? Meld je dan aan!

Datum: 25 januari
Tijd:     19.30-21.15 uur
locatie: Bibliotheek Hengelo Stad Beursstraat 34

Aanmelden
Dit kan door een mailtje te sturen naar loeshengelo@wijkracht.nl of bel naar Loes Hengelo 088 9455710 We zijn bereikbaar ma t/m do van 13.30-16.30 uur

Deelname is gratis

 

Terug naar boven