05 apr Viering Opening Autisme trefpunt Twenterand

Het Autisme Trefpunt Twenterand viert haar opening dinsdag 5 april

U bent van harte welkom!

Van 9.00 - 11.00 uur staat een kopje koffie / thee met wat lekkers voor u klaar bij Wijkgebouw Oos Plekkie aan de Bijvank 18 in Vroomshoop. 
Deze ochtend kunt u gewoon even aanschuiven voor een kopje koffie., maar u kunt ook kiezen uit:

Een korte kennismaking met Brainblocks:
9.30 - 9.45 uur; 10.00 - 10.15 uur; 10.45 -11.00 uur

Het bekijken van de prachtige korte getekende animatie Mind my Mind
9.15 - 9.45 uur & 10.15 - 10.45 uur
"Chris, een jonge man met autisme, probeert zich in het dagelijkse leven staande te houden met de hulp van Hans, het mannetje in zijn hoofd. De situatie wordt ingewikkeld wanneer Chris Gwen ontmoet".

6 April
wordt u een Autisme Belevingscircuit aangeboden. 

Het autismepunt Twenterand
Wanneer en waar:

Elke dinsdagochtend is er een spreekuur van 9.00 tot 11.00 uur in
Wijkgebouw Oos Plekkie in het Flierpark in Vroomshoop aan de Bijvank.

Op de laatste dinsdag van de maand vindt hier een koffie-ochtend plaats, waar men ervaringen kan uitwisselen onder het genot van een kopje koffie.

De initiatiefnemers begrijpen dat niet iedereen in de gelegenheid is om dan te komen, dus er is ook een mogelijkheid om via mail contact te zoeken: autismetrefpunt@evenmens.nl. Afhankelijk van de vraag kan dan gekeken worden of er een telefonische afspraak ingepland kan worden. ‘We willen vooral de drempel om binnen te komen laag houden. Iedereen is welkom en we spelen graag in op vragen die er leven. We kunnen thema’s behandelen waar behoefte aan is,’ aldus de denktank.

Gratis toegang
Er zijn geen kosten verbonden aan een bezoekje aan het Autisme Trefpunt Twenterand of aan het lenen van een boek, dus wees welkom.

Dit trefpunt wordt gerealiseerd vanuit een bijdrage van het innovatiefonds van de gemeente Twenterand en heeft als doel om alles rondom Autisme en AD(H)D in de gemeente te bundelen. Evenmens Twenterand werkt hierin samen met MEE IJsseloevers.

De denktank achter het Autisme Trefpunt Twenterand bestaat uit: Miranda Felix, Marieke Hulstein en Miriam van der Borght. Laatstgenoemde is een gespecialiseerde zorgvrijwilliger van Evenmens Twenterand op het gebied van ASS-problematiek.
De denktank zet de grote kaders neer, maar is vooral op zoek naar input van inwoners zelf, die met ASS en/of AD(H)D te maken hebben. Een aantal ouders heeft bijvoorbeeld al aangegeven dat ze graag andere ouders willen helpen in hun zoektocht naar ondersteuning.

Enerzijds heeft het Autisme Trefpunt als doel om mensen met Autisme en/of AD(H)D te betrekken bij de uitvoering van het wekelijkse spreekuur, bij het runnen van de bibliotheek, bij uitnodigingen maken voor koffie-ochtenden of bij themabijeenkomsten. Ook vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers, zussen mogen zich met hun ervaringen melden als ze een bijdrage willen leveren.

Anderzijds roept het Autisme Trefpunt professionals, die werkzaam zijn in de gemeente Twenterand op dit vakgebied, op om hun aanbod te melden. Het Autisme Trefpunt wil namelijk een onafhankelijk punt zijn, zodat de cliënten en ouders/verzorgers zelf een keus kunnen maken uit het aanbod dat er is. Een sociale kaart op dit vlak zou voor iedereen verhelderend zijn, omdat zoeken naar hulp soms lastig blijkt.

 

Terug naar boven