11 sep Mammacafé Westerhaar,

Mammacafé Westerhaar 

Ben je zwanger en/of heb je een baby / kind (0-4 jr) en vind je het leuk om ervaringen over zwanger- of ouderschap te delen? Kom dan naar het Mammacafé in Westerhaar. Papa's, Oma's en opa's zijn ook welkom!

Het Mammacafé is een gezellige plek waar je andere (aanstaande) ouders ontmoet. De toegang is gratis, je betaalt alleen € 0,50 voor koffie, thee. De kinderen kunnen vrij en veilig spelen.

Heb je vragen over bijvoorbeeld borstvoeding, opvoeden of je rol als ouder? Dan is er altijd iemand aanwezig die je informatie kan geven of met wie je ervaringen kunt delen. Daarnaast organiseren we regelmatig themaochtenden over een interessant onderwerp.

Thema: Opvoeden en multimedia. 

Kinderen in de leeftijd van nul tot zes jaar zijn geboren in het digitale tijdperk. Voor hen zijn computers, tablets en mobiele telefoons de gewoonste zaak van de wereld. Ze komen gewild of ongewild dagelijks in aanraking met gebruik van digitale media. De digitale wereld is overal. Veel kinderen voelen zich erg aangetrokken tot digitale media en ze leren snel! 

Het gebruik van media heeft voordelen, maar roept bij veel ouders ook vragen op.
Hoe lang mag mijn kind op de tablet? Is het verstandig om mijn baby televisie te laten kijken? Wat zijn goede apps?

Hoe mediaopvoeding er bij jou thuis uitziet hangt af van wat jij als ouder belangrijk vindt. Dat verschilt per gezin. Nadenken over mediaopvoeding en wat er moet gebeuren heeft een positief effect op je kind. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Jouw rol als ouder of opvoeder is hierin erg belangrijk.

In de themabijeenkomst “Opvoeden en multimedia nul tot zes jaar” komen de volgende onderdelen aan bod:
• Het digitale leven van je kind
• Veiligheid
• Mediaopvoeding

 Tijdens deze themabijeenkomst wordt informatie gegeven. Ook kun je meepraten over allerlei praktijkvoorbeelden en van andere ouders horen hoe zij erover denken.

Waar en wanneer
Speellokaal van de OBS de Blokstoeke 
Oranjestraat 2b in Westerhaar 
Van 10.30 - 12.00 uur

Informatie
Zie voor meer informatie onze facebookpagina https://www.facebook.com/MammacafeTwenterand?ref=hl

 

Terug naar boven