10 apr Mammacafé Westerhaar,

Mammacafé Westerhaar 

Ben je zwanger en/of heb je een baby / kind (0-4 jr) en vind je het leuk om ervaringen over zwanger- of ouderschap te delen? Kom dan naar het Mammacafé in Westerhaar. Papa's, Oma's en opa's zijn ook welkom!

Het Mammacafé is een gezellige plek waar je andere (aanstaande) ouders ontmoet. De toegang is gratis, je betaalt alleen € 0,50 voor koffie, thee. De kinderen kunnen vrij en veilig spelen.

Heb je vragen over bijvoorbeeld borstvoeding, opvoeden of je rol als ouder? Dan is er altijd iemand aanwezig die je informatie kan geven of met wie je ervaringen kunt delen. Daarnaast organiseren we regelmatig themaochtenden over een interessant onderwerp.

Thema 
Deze ochtend komt Hilde Hofhuis van het cursusbureau Twente. Zij gaat met ons in gesprek over 'Peuters ruimte geven en grenzen stellen, hoe doe je dat? '.   

Je peuter heeft een grote bewegingsdrang en is nieuwsgierig. Hij heeft ruimte nodig om te spelen, te rennen en te ontdekken. Je hoeft geen groot huis te hebben of alles goed te vinden om je peuter genoeg ruimte te kunnen bieden.
De peutertijd is voor je kind een periode waarin hij zijn grenzen gaat verkennen. Veel ouders vinden het lastig hoe hier mee om te gaan. Welk gedrag kun je negeren en wanneer grijp je direct in? Ieder gedrag vraagt om een andere aanpak, en jij kent jouw peuter het beste om te weten hoe hij reageert.

In de themabijeenkomst “peuters ruimte bieden en grenzen stellen” komen de volgende onderdelen aan bod:

1. Ontwikkeling “ik”

2. Welke ruimte heeft je peuter nodig bij het spelen met andere kinderen?

   - Delen en samen spelen, hoe gaat dat?

   - Doet jouw kind een ander pijn?

3. Ruimte bieden, hoe doe jij dat?

4. Grenzen verkennen en grenzen stellen

   - Grenzen verkennen

   - Grenzen stellen bij zeuren, driftbuien, weglopen en ongehoorzaam gedrag

Deze ochtend kun je meepraten over allerlei praktijkvoorbeelden en van andere ouders horen hoe zij erover denken.

Waar en wanneer
Speellokaal van de OBS de Blokstoeke 
Oranjestraat 2b in Westerhaar 
Van 10.30 - 12.00 uur

Informatie
Zie voor meer informatie onze facebookpagina https://www.facebook.com/MammacafeTwenterand?ref=hl

 

Terug naar boven