12 mei Online Mammacafé Hengelo-Enschede thema: Media Ukkies

Ben je  gewend om naar het Mammacafé te gaan en lukt dit nu niet i.v.m. de Corona maatregelen?
Of wil je gewoon meer informatie over ( a.s.) ouderschap en het jonge kind?
Dan kun je het Mammacafé nu online volgen! 

Regelmatig wordt er op een dinsdag ( Enschede) of woensdagochtend ( Hengelo) van 10.00-11.30 uur online aandacht besteedt aan een thema.

Programma

Woensdag 12 mei: media-ukkies
Beeldschermen zijn als magneten voor kinderen.
Kinderen weten al heel jong hoe ze moeten swipen en kunnen lang naar een scherm kijken. Veel ouders beseffen dat omgaan met media een belangrijk deel van de opvoeding is geworden. Maar hoe pak je dat als ouder aan? Welke regels hanteer je? Gastspreker Laura van Loes gaat met ons hierover in gesprek. 

Dinsdag 18 mei: dragen en draagdoeken
Er zijn verschillende mogelijkheden om je kindje te dragen; een rekbare of geweven draagdoek, een voorgevormde drager, op je rug, je buik of heup. Maaike draagdoekconsulent bij www.ikdraagjewel.nl komt deze ochtend je alles vertellen over het dragen van je kindje.

Dinsdag 25 mei: peuteremoties
Met een blij kind weten we allemaal wel hoe we om moeten gaan, maar wat als hij bang, bedroefd of boos is? Hoe ga je om met de bekende peuterdriftbuien? Deze ochtend komt Laura van Loes vertellen over deze herkenbare peuteremoties en over het gedrag dat daaruit voortkomt.

Woensdag 26 mei: vaderdagknutsel maken
Dreumesen en peuters kunnen samen met hun ouders, oppas of opa/oma onder deskundige begeleiding van gastvrouw Tineke een leuke knutsel maken voor Vaderdag, Bij de aanmelding krijgen ouders een lijstje met benodigdheden (en deze heeft iedereen wel in huis).

Heb je belangstelling en wil je één van deze thema's volgen?

Dan kun je de link opvragen bij coördinator Marlise.
Dit kan via Whats app: 06 13123373 of via mail: m.maduro@humanitas.nl 

Kijk voor meer informatie over het Mammacafé op de FB pagina www.facebook.com/mammacafehengelo 

 

Terug naar boven