07 okt lezing ‘Conceptie, zwangerschap en de geboorte, de reis die ons leven bepaalt’

Het is een besloten lezing van Anna Verwaal, bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in Twenterand. Deze lezing maakt onderdeel uit van de Week van de opvoeding en sluit aan bij het actieprogramma Kansrijke Start van de gemeente Twenterand.

Voor wie
De lezing is erg interessant voor alle professionals die werken met ouders en/of kinderen ongeacht de leeftijd van die kinderen. Maar ook voor beleidsmakers, coördinatoren en managers is deze lezing van harte aan bevelen.

Over de lezing
Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat conceptie, zwangerschap en geboorte een diepe imprint vormen op een mensenleven. Niet alleen onze relaties maar ook onze gezondheid, ons werk en dagelijks leven worden door deze vroege non-verbale, emotionele en somatische imprint bepaald. Meer weten over wat we hebben meegemaakt in deze vroege pre-verbale periode is heel behulpzaam. Veel van ons lijden komt namelijk vanuit dit onbewuste. Ons hiervan bewust worden, is heel belangrijk. Dan kunnen we het bewust worden gaan benoemen en daarmee leren werken. 

Tijdens deze lezing wordt kennis overgedragen die onder andere ontstaan is tijdens 28 jaar lange ervaring op het gebied van preconceptionele tot postnatale begeleiding. De aansprekende beelden en heldere verhalen, aangevuld met verwijzingen naar wetenschappelijke bevindingen, maken duidelijk hoe belangrijk het is voor professionals en iedereen met interesse in een kansrijke start om meer te weten over de manier waarop pre,- en perinatale imprints, angsten of trauma’s babies, kinderen en zelfs volwassen nog kunnen beïnvloeden.

Over Anna Verwaal

Anna Verwaal is geboorteconsulente, docent primaire periode, lactatie instructeur en verpleegkundige met moeder-kind specialisatie. Zij geeft wereldwijd workshops, lezingen over de langdurige gevolgen van de conceptie, prenatale periode en de geboorte ervaring. Haar expertise is preconceptionele tot postnatale educatie en begeleiding. Sinds 1994 is Anna lid van APPPAH, the Association of Pre and Perinatal Psychology and Health en nauw verbonden met de grondleggers en pioniers uit de pre en perinatal psychology. Voor meer informatie zie www.FromWombToWorld.com of kijk naar Anna’s TEDxTalk

Waar

De lezing vindt plaats op donderdag 7 oktober bij Activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop.
De lezing is ook vanuit huis te volgen via een livestream verbinding.

De lezing duurt van 16.00 uur tot 18.00 uur. Tussendoor is er een korte pauze en aan het einde is er ongeveer een half uur tijd voor het stellen en beantwoorden van vragen.
Na afloop is de lezing nog terug te kijken tot uiterlijk 24.00 uur. Hiervoor ontvang je na de lezing een link. 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor deze (gratis) lezing via abronsvoort@zorgsaamtwenterand.nl .

Je kunt daarbij kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  1. Ik kom de lezing live volgen in Het Punt. Mocht dit door de coronamaatregelen op dat moment niet kunnen dan volg ik de lezing via de livestream
  2. Ik volg de lezing via de livestream
  3. Ik kan de lezing niet live volgen maar bekijk de opname van de lezing dezelfde dag van 19.00 tot 24.00 uur

De volgende aanmeldgegevens zijn nodig:

 

 

Uw gegevens

Naam

 

Organisatie

 

In welke kern bent u werkzaam

 

e-mailadres werk

 

e-mailadres privé ( optioneel invullen bij volgen livestream thuis of terugkijken thuis)

 

Telefoonnummer

 

Hoe wilt u de lezing volgen

 

Eventuele opmerkingen

 


Vriendelijke groet,

Arianne Bronsvoort
Coördinator Loes loket gemeente Twenterand

ZorgSaam Twenterand

06-53543907
www.loes.nl

 

Terug naar boven