01 nov Cursus Mindful Opvoeden

Datum
1 november 2023
15 november 2023
22 november 2023
29 november 2023
6 december 2023
13 december 2023
20 december 2023
Tijd
Starttijd: 19:30
Eindtijd: 21:30
Locatie
Kulturhus Hasselo (Hengelo)
Henry Woodstraat 62
7558 CP
HENGELO
Prijs
gratis*We zijn net een bedrijf thuis; het loopt volgens planning maar toch voel ik me gejaagd”

 

“Als mijn dochter zich nogmaals wil verkleden terwijl we weer bijna te laat zijn, ontplof ik”

 

“De slechte cijfers op het rapport van mijn zoon zijn een dagelijks onderwerp van gesprek”

 

Het opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Soms wil je gewoon wat meer rust in je gezin en heb je de wens dat drukke momenten soepel verlopen. Een Mindful Parenting training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan.

 

Tijdens de cursus leer je gewoontes in het opvoeden herkennen, begrijpen en verminderen. Er worden geen opvoedingsadviezen gegeven maar je krijgt oefeningen om op een andere manier met (opvoed)stress om te gaan. Je leert als ouder ook goed voor jezelf te zorgen en meer rust en acceptatie in de opvoeding te brengen. Veel deelnemers zeggen aan het eind van de training dat ze meer plezier in opvoeden hebben, meer energie hebben en een betere  relatie met hun kind (eren) en partner ervaren.

 

De inhoud van de cursus bestaat voor een gedeelte uit Mindfulness oefeningen. Een ander gedeelte bestaat uit theorie en uitleg over o.a. stress en reactiepatronen tussen ouders en kinderen. Huiswerkoefeningen om Mindfulness in je dagelijks (gezins)leven toe te passen zijn een belangrijk onderdeel van de training.

 

Voor wie?

Deze Mindful Parenting training is bedoeld voor ouders  van kinderen van 0-19 jaar die soms stress ervaren in de opvoeding.

 

Duur: 8 bijeenkomsten van 2 uur

 


Cursusleiders

Andre de Lange

Andre de Lange, Gezinsbehandelaar en mindfulness

Mijn naam is André de Lange, getrouwd en vader van een zoon en een dochter. Ik werk als gezinsbehandelaar bij Karakter, kinder- en jeugdpsychiatrie. Tevens geef ik daar mindfulnesstrainingen aan kinderen en jongeren met de diagnose autisme en/of ADHD. Aan ouders van deze kinderen en jongeren geef ik de training Mindful Opvoeden. Dit is in grote lijnen dezelfde training die ook bij Loes aangeboden wordt. Iedereen kan baat hebben bij een mindfulnesstraining, in het bijzonder ouders bij de training Mindful Opvoeden.

Lees meer
Terug naar boven