06 feb Webinar Peutervaardigheden: eten, slapen en zindelijk worden (1-4 jaar)

Datum
6 februari 2024
Tijd
Starttijd: 19:30
Eindtijd: 20:30
Locatie
webinar


Prijs
gratisDit webinar is geschikt voor ouders en verzorgers van kinderen tussen 1-4 jaar.

 

Je peuter wordt baas over zijn eigen lijf. Zijn zelfbewustzijn groeit. Hij leert dat hij dingen kan beïnvloeden en ontdekt dat hij zelf de regie heeft over eten, slapen, poepen en plassen. Hij laat zich hierin niet dwingen. Hij is op zoek naar autonomie, oftewel “zelf doen”.  Je peuter kan kieskeurig worden en hij ontdekt steeds meer over zichzelf. Op deze manier kan hij veranderen in een moeilijke eter of lastige slaper.

Je bent niet de enige ouder bij wie soms een gevoel van machteloosheid of frustratie ontstaat als je peuter maar niet wil slapen of eten. Dat is heel normaal.

 

In het webinar “peutervaardigheden: eten, slapen en zindelijk worden” komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

Waarom wil mijn kind niet eten? Vraag jij jezelf dat ook wel eens af?

Niet willen inslapen, doorslapen of uit bed komen

Hoe kun jij je kind helpen zelf te leren inslapen of doorslapen?

Zindelijk worden, wat en wanneer?

Zindelijk worden, hoe pak jij dat aan bij je kind?

Mijn kind was zindelijk, en plast weer in zijn broek, wat nu?

Poepen is best eng.

 

Doe mee met dit webinar! Er is gelegenheid om vragen in de chat te typen.

 

Let op! Heb je geen bevestiging ontvangen binnen 24 uur na aanmelding, kijk dan in de "spam" box.

 

 


Cursusleiders

Mijn naam is Nicole Vreeman. Samen met mijn man, onze dochters en labrador woon ik in de Achterhoek. Ik heb altijd een grote belangstelling gehad voor het jonge kind. Ieder kind is uniek en kan mooie stappen zetten in zijn ontwikkeling. Inspelen op deze behoeften en kinderen zien groeien op hun eigen niveau, dat vind ik het mooie aan mijn vak als pedagogisch educatief professional bij een kinderopvang. Uit ervaring weet ik dat kinderen opvoeden soms hard werken is en niet altijd even makkelijk. Dan is het mooi als ik een tip of advies mee kan geven waar een ouder mee verder kan.

Lees meer

Terug naar boven