30 mei De Grote sprong (voor ouders en kinderen)

Datum
30 mei 2024
Tijd
Starttijd: 19:30
Eindtijd: 21:00
Locatie
Eninver Almelo
Apollolaan 1
7604 EH
ALMELO
Prijs
gratisLOES Twente biedt u in samenwerking met De Grote sprong een interactieve avond met theater voor ouders en jongeren over de overgang van groep 8 naar de brugklas.

Voor zowel kinderen als ouders verandert er een hoop als ze naar de middelbare school gaan. Ineens fietst je kind kilometers alleen naar school. Eigen boterhammen mee naar school is niet cool. Iedereen heeft de nieuwste telefoon en je net zo kleden als de rest hoort erbij. Je kind is niet meer de oudste, maar de jongste en op zoek naar houvast, nieuwe vrienden en identiteit. Waar blijf jij als ouder als de wereld van je kind 180 graden draait. En hoe leg je als kind nu duidelijk uit wat er in je omgaat en wat de regels zijn in jouw nieuwe wereld?

Contact is dus belangrijk maar waar, wanneer en hoe? De Grote Sprong is een spoedcursus in het omgaan met de veranderingen en ontwikkelingen die ouders en kinderen tegenkomen als de middelbare school om de hoek komt kijken.

Twee acteurs schetsen in scherpzinnige en humoristische acts wat er allemaal gebeurt als je naar de middelbare gaat. Welke rol spelen thuis, familie en vrienden, en hoe kan er worden ondersteund? De Grote Sprong geeft moed en kracht de oversteek naar de brugklas te wagen en zonder kleerscheuren en als jezelf aan de overkant terecht te komen.
De Grote Sprong is een feest der herkenning, maar bovenal een relevante en informatieve ouderavond gericht op de communicatie tussen ouders en hun kinderen.

 

Impressie van de Grote Sprong:

https://www.youtube.com/watch?v=jUveleEr1KA

 

Meld je aan en doe mee!

Let op! Heb je geen bevestiging ontvangen binnen 24 uur na aanmelding, kijk dan in de "spam" box.


Terug naar boven