06 mei Cursus Mindful Opvoeden online (7 avonden)

Datum
6 mei 2024
13 mei 2024
27 mei 2024
3 juni 2024
10 juni 2024
17 juni 2024
24 juni 2024
Tijd
Starttijd: 19:30
Eindtijd: 21:00
Locatie
Online


Prijs
gratisDeze cursus zit vol, je kan je niet meer aanmelden. Bij de cursus die start op 25 september is nog wel plek om aan te melden.

 

We zijn net een bedrijf thuis; het loopt volgens planning maar toch voel ik me gejaagd.

Als mijn dochter zich nogmaals wil verkleden terwijl we weer bijna te laat zijn, ontplof ik.

De slechte cijfers op het rapport van mijn zoon zijn een dagelijks onderwerp van gesprek.

Het opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Soms wil je gewoon wat meer rust in je gezin en heb je de wens dat drukke momenten soepel verlopen. Een Mindful Parenting training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan en hoe je meer kunt stilstaan bij wat er goed gaat. 

Tijdens de 7 weekse online cursus leer je gewoontes in het opvoeden herkennen, begrijpen en verminderen. Er worden geen opvoedingsadviezen gegeven maar je krijgt oefeningen om op een andere manier met (opvoed)stress om te gaan. Je leert als ouder ook goed voor jezelf te zorgen en meer rust en acceptatie in de opvoeding te brengen. Veel deelnemers zeggen aan het eind van de training dat ze meer plezier in opvoeden hebben, meer energie hebben en een betere relatie met hun kind (eren) en partner ervaren.

De inhoud van de cursus bestaat voor een gedeelte uit Mindfulness oefeningen. Een ander gedeelte bestaat uit theorie en uitleg over o.a. stress en reactiepatronen tussen ouders en kinderen. Huiswerkoefeningen om Mindfulness in je dagelijks (gezins)leven toe te passen zijn een belangrijk onderdeel van de training.

Tijdens het webinar heb je de camera aan staan en wissel je ervaringen uit met mede cursisten en de trainer.

 

Voor wie?

Deze Mindful Parenting training is bedoeld voor ouders  van kinderen van 0-19 jaar die soms stress ervaren in de opvoeding.


Cursusleiders

Ilona Heuver

Lees meer

Terug naar boven