18 okt Peutervaardigheden: eten, slapen en zindelijk worden (1-4 jaar)

Datum
18 oktober 2023
Tijd
Starttijd: 10:00
Eindtijd: 12:00
Locatie
Salut
Grotestraat 86
7471 BR
Goor
Prijs
gratisTijdens Kids en coffee (waar ouder en kind welkom zijn), zal op een informele manier informatie worden gegeven over Peutervaardigheden.

 

Deze bijeenkomst is geschikt voor ouders en verzorgers van kinderen tussen 1-4 jaar.

 

Je peuter wordt baas over zijn eigen lijf. Zijn zelfbewustzijn groeit. Hij leert dat hij dingen kan beïnvloeden en ontdekt dat hij zelf de regie heeft over eten, slapen, poepen en plassen. Hij laat zich hierin niet dwingen. Hij is op zoek naar autonomie, oftewel “zelf doen”.  Je peuter kan kieskeurig worden en hij ontdekt steeds meer over zichzelf. Op deze manier kan hij veranderen in een moeilijke eter of lastige slaper.

Je bent niet de enige ouder bij wie soms een gevoel van machteloosheid of frustratie ontstaat als je peuter maar niet wil slapen of eten. Dat is heel normaal.

 

In de themabijeenkomst “peutervaardigheden: eten, slapen en zindelijk worden” komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

Waarom wil mijn kind niet eten? Vraag jij jezelf dat ook wel eens af?

Niet willen inslapen, doorslapen of uit bed komen

Hoe kun jij je kind helpen zelf te leren inslapen of doorslapen?

Zindelijk worden, wat en wanneer?

Zindelijk worden, hoe pak jij dat aan bij je kind?

Mijn kind was zindelijk, en plast weer in zijn broek, wat nu?

Poepen is best eng.

 

Tijdens deze themabijeenkomst wordt informatie gegeven. Ook kun je meepraten over allerlei praktijkvoorbeelden en van andere ouders horen hoe zij erover denken.

 

 

 


Terug naar boven