24 jan Webinar Kennismaken met Mindful Opvoeden

Datum
24 januari 2024
Tijd
Starttijd: 19:45
Eindtijd: 20:30
Locatie
webinar


Prijs
gratis"We zijn net een bedrijf thuis; het loopt volgens planning maar toch voel ik me gejaagd”

“Als mijn dochter zich nogmaals wil verkleden terwijl we weer bijna te laat zijn, ontplof ik”

“De slechte cijfers op het rapport van mijn zoon zijn een dagelijks onderwerp van gesprek”

 

Het opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Soms wil je gewoon wat meer rust in je gezin en heb je de wens dat drukke momenten soepel verlopen. Een Mindful Parenting training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan.

Tijdens de (totale) cursus leer je gewoontes in het opvoeden herkennen, begrijpen en verminderen. Er worden geen opvoedingsadviezen gegeven maar je krijgt oefeningen om op een andere manier met (opvoed)stress om te gaan. Je leert als ouder ook goed voor jezelf te zorgen en meer rust en acceptatie in de opvoeding te brengen. Veel deelnemers zeggen aan het eind van de training dat ze meer plezier in opvoeden hebben, meer energie hebben en een betere  relatie met hun kind (eren) en partner ervaren.

Deze workshop bestaat uit een paar Mindfulness oefeningen en een stukje theorie. Ook wordt er uitleg gegeven over stress en reactiepatronen tussen ouders en kinderen. Deze workshop is een kennismaking en kan een opstap zijn voor een langere training (8 avonden).

Mindful Parenting wordt gegeven door Marjolein Prenger; Gecertificeerd Mindfulness Trainer voor ouder en kind, docent UT en Orthopedagoog Generalist NVO.

 

Voor wie?

Mindful Opvoeden is bedoeld voor ouders  van kinderen van 0-19 jaar die soms stress ervaren in de opvoeding.


Cursusleiders

Marjolein Prenger

Mindfulness trainer en docent Psychologie

Naast moeder van drie prachtige kinderen ben ik stage mentor / docent bij Psychologie op de Universiteit Twente en werk ik vanuit mijn eigen praktijk als orthopedagoog en Mindfulness trainer voor ouder en kind. Mindfulness vormt de basis voor mijn werk en mijn leven. Ik vind het waardevol kinderen en ouders 'met aandacht' te leren leven. Meer rust, acceptatie en inzicht in wat er in je hoofd en lichaam gebeurt, in plaats van het doorrazen op de automatische piloot. Een chinees gezegde is hierbij heel toepasselijk: “een schildpad ziet meer van de weg dan de haas”. Nieuwsgierig geworden? Meld je aan!

Lees meer

Terug naar boven