30 okt Cursus Help, mijn kind kan niet zonder

Datum
30 oktober 2023
6 november 2023
13 november 2023
20 november 2023
Tijd
Starttijd: 19:00
Eindtijd: 21:00
Locatie
Tactus


Prijs
gratis 

Deze cursus is voor ouders en opvoeders met kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch alcohol drinken of te veel drugs gebruiken, overmatig gamen of gokken.

 

Wanneer uw kind een middelen-, game of gokprobleem heeft, voelt u zich vaak machteloos en heeft u het gevoel het gedrag van uw kind niet bij te kunnen sturen. Ouders proberen hun kind te laten minderen of stoppen op allerlei manieren. Dit kost veel energie, slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren. Om u minder machteloos te voelen en de regie weer in handen te krijgen, biedt Tactus u hulp door tijdens de cursus handvatten aan te reiken.

 

In vier avonden en een terugkomavond wordt met name ingegaan op de communicatie in het gezin en krijgt u praktische informatie om anders met uw kind om te gaan. Tijdens de cursus gaat u met de aangeboden lesstof aan de slag en met andere ouders in gesprek.
Er nemen maximaal acht à tien ouders/verzorgers per groep deel. Een aantal doelen van de cursus is:


- de communicatie binnen het gezin verbeteren;
- grenzen leren stellen;
- inzicht krijgen in de redenen en consequenties van gedrag;
- ervaringen uitwisselen met andere ouders;
- terugkrijgen van de regie in het gezin.

 


Voor vragen of aanmelden kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met: a.boersma@tactus.nl of  vragen@tactus.nl of 088-3822887

 


Terug naar boven