28 nov Peutervaardigheden; eten, slapen en zindelijk worden (1-4 jaar)

Datum
28 november 2022
Tijd
Starttijd: 19:30
Eindtijd: 21:30
Locatie
Oale Roadhoes Tubbergen
Grotestraat 60
7651 CK
TUBBERGEN
Prijs
gratisDeze bijeenkomst is geschikt voor ouders en verzorgers van kinderen tussen 1-4 jaar.

 

Je peuter wordt baas over zijn eigen lijf. Zijn zelfbewustzijn groeit. Hij leert dat hij dingen kan beïnvloeden en ontdekt dat hij zelf de regie heeft over eten, slapen, poepen en plassen. Hij laat zich hierin niet dwingen. Hij is op zoek naar autonomie, oftewel “zelf doen”.  Je peuter kan kieskeurig worden en hij ontdekt steeds meer over zichzelf. Op deze manier kan hij veranderen in een moeilijke eter of lastige slaper.

Je bent niet de enige ouder bij wie soms een gevoel van machteloosheid of frustratie ontstaat als je peuter maar niet wil slapen of eten. Dat is heel normaal.

 

In de themabijeenkomst “peutervaardigheden: eten, slapen en zindelijk worden” komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

Waarom wil mijn kind niet eten? Vraag jij jezelf dat ook wel eens af?

Niet willen inslapen, doorslapen of uit bed komen

Hoe kun jij je kind helpen zelf te leren inslapen of doorslapen?

Zindelijk worden, wat en wanneer?

Zindelijk worden, hoe pak jij dat aan bij je kind?

Mijn kind was zindelijk, en plast weer in zijn broek, wat nu?

Poepen is best eng.

 

Tijdens deze themabijeenkomst wordt informatie gegeven. Ook kun je meepraten over allerlei praktijkvoorbeelden en van andere ouders horen hoe zij erover denken.

 

 

 


Cursusleiders

Laura Hevink

Groepsvoorlichter Loes cursusbureau

Iedere ouder wil het beste voor zijn/haar kind(eren). De meeste ouders zijn daar tevreden over. Ook zijn er veel ouders die het wel eens fijn om eens van anderen te horen hoe zij het doen. Tijdens de ouderbijeenkomsten breng ik dit gesprek op gang. Kom naar de ouderbijeenkomsten; deel je mening, doe mee of kom luisteren.

Lees meer
Terug naar boven