02 mrt Cursus positief opvoeden (2-12 jaar) 5 avonden

Datum
2 maart 2022
9 maart 2022
16 maart 2022
23 maart 2022
13 april 2022
Tijd
Starttijd: 19:00
Eindtijd: 21:00
Locatie
Berflo Hengelo
Apolloplein 1
7552 VG
Hengelo
Prijs
gratisLuistert je zoon of dochter niet? Heeft je kind vaak driftbuien? Of dwars gedrag? Zou je willen dat je kind zich wat beter aan de regels houdt? Maar wil je ook dat het gezellig blijft thuis? Kom dan naar de cursus Positief Opvoeden. Voor ouders of opvoeders die vragen over de opvoeding hebben.

 

Hoe ziet de cursus eruit

Je leert in vijf bijeenkomsten hoe je een positieve relatie met je kind(eren) opbouwt. Je krijgt veel bruikbare tips over hoe je vervelend gedrag kunt voorkomen. En wat je kunt doen als je kind toch lastig gedrag laat zien. Hoe zorg je ervoor dat je kind zelfstandig en verantwoordelijk wordt? Dit alles leer je in de cursus. Het wordt makkelijker om consequent te zijn. Zo loopt het niet steeds uit op ruzie en stress. Je kunt met andere ouders ervaringen en gedachten uitwisselen.

 

Hoe werkt het

Voor de cursus begint vul je vragenlijsten in. Over het gedrag van je kind en over je eigen opvoedstijl. Je kiest zelf aan welke doelen je wilt werken. Ook kies je zelf welke aanpak het beste past bij jou en jouw kind.  Aan het begin van de cursus krijg je een werkboek. Met de informatie en de opdrachten die je tijdens de cursus krijgt, kun je thuis oefenen. Als de bijeenkomsten afgelopen zijn, volgen er twee telefoongesprekken met de cursusleidster. Hierin worden de vragenlijsten besproken. En of het lukt om toe te passen wat je geleerd hebt. De cursus sluit af met een gezamenlijke bijeenkomst.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via deze site. Voordat de cursus begint bellen we je even op om kennis te maken. We bespreken dan met je of de cursus aansluit bij je verwachtingen. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

 

Data bijeenkomsten

 

Woensdag 03 - 10 - 17 en 24 november van 19.00-21.00 uur
Twee telefonische sessies (15 tot 30 minuten per deelnemer)
Laatste bijeenkomst op woensdag 22 december 19.00-21.00 uur

 

Groepsgrootte
De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers

Kosten
Gratis, inclusief werkboek
 

Aanmelden kan via deze site.  Vooraf aan deze cursus word je vervolgens gebeld. Tijdens dit gesprek wordt bekeken of de cursus past bij jouw verwachtingen en wordt de aanmelding definitief.

 

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Loes- cursusbureau 0900-3338889 of een e-mail sturen aan cursusbureau@loes.nl


Cursusleiders

Hilde Hofhuis

Groepsvoorlichter Loes cursusbureau

"Ouders lopen vaak tegen dezelfde opvoedproblemen aan. Daarom ontstaat er in een groep al snel een onderlinge band. Door onze informatie en tips kunnen ouders weer met nieuwe energie verder in de opvoeding van hun kind. Als ouders met een positief gevoel naar huis gaan ben ik tevreden!"

Lees meer
Terug naar boven