20 nov Opvoeden en Multimedia (12-16 jaar)

Datum
20 november 2019
Tijd
Starttijd: 19:30
Eindtijd: 21:30
Locatie
Kulturhus Denekamp
Oranjestraat 21
7591 VK
DENEKAMP
Prijs
gratisDeze bijeenkomst is geschikt voor ouders en verzorgers van kinderen tussen 12-16 jaar.

 

Om je kind goed te kunnen begeleiden, zou je antwoord moeten krijgen op deze vragen: Wat doet mijn kind op internet?  Waarom vindt mijn kind dat zo leuk? Wat zijn de risico’s op internet?

Bijna iedereen heeft thuis internet en kinderen hebben in bijna alle gevallen verbinding. De mogelijkheden om internet te bezoeken zijn enorm.

 

Er is een groot online sociaal circuit waar je als ouder geen vat op hebt. Internet is een afspiegeling van het echte leven. Er zijn plekken waar je prima naar toe kan gaan, maar er zijn ook plekken waar je kind beter niet kan komen. Kinderen in de leeftijd van 12-16 jaar zijn extra kwetsbaar omdat ze op zoek zijn naar hun identiteit en hun grenzen. Daarom geeft internet een extra druk op de opvoeding van pubers.

 

In de themabijeenkomst “Opvoeden en multimedia pubers 12-16 jaar” komen de volgende onderdelen aan bod:

Pubers en social media

Pubers en hun sociale omgeving

Welke voordelen biedt de digitale wereld voor pubers?

Help, ik maak me zorgen!

Je online puber opvoeden

 

Hoe zit dat met pubers en hun ontwikkeling? Wat kun jij als ouder doen in de opvoeding van je online puber? Deze en andere vragen worden tijdens de bijeenkomst beantwoord.

 

Tijdens deze themabijeenkomst wordt informatie gegeven. Ook kun je meepraten over allerlei praktijkvoorbeelden en van andere ouders horen hoe zij erover denken.

 

Aanmelden kan via www.loes.nl.  Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Loes Cursusbureau 0900-3338889 of een e-mail sturen aan cursusbureau@loes.nl


Cursusleiders

Laura Hevink

Groepsvoorlichter Loes cursusbureau

Iedere ouder wil het beste voor zijn/haar kind(eren). De meeste ouders zijn daar tevreden over. Ook zijn er veel ouders die het wel eens fijn om eens van anderen te horen hoe zij het doen. Tijdens de ouderbijeenkomsten breng ik dit gesprek op gang. Kom naar de ouderbijeenkomsten; deel je mening, doe mee of kom luisteren.

Lees meer
Terug naar boven