06 mei Cursus Mindful Opvoeden

Datum
6 mei 2019
13 mei 2019
20 mei 2019
27 mei 2019
3 juni 2019
17 juni 2019
24 juni 2019
1 juli 2019
Tijd
Starttijd: 19:30
Eindtijd: 21:30
Locatie
Flierpark gebouw Vroomshoop
Bijvank 18
7681 ZC
VROOMSHOOP
Prijs
gratis*We zijn net een bedrijf thuis; het loopt volgens planning maar toch voel ik me gejaagd”

 

“Als mijn dochter zich nogmaals wil verkleden terwijl we weer bijna te laat zijn, ontplof ik”

 

“De slechte cijfers op het rapport van mijn zoon zijn een dagelijks onderwerp van gesprek”

 

Het opvoeden van kinderen is prachtig, maar kan ook behoorlijk stressvol zijn. Soms wil je gewoon wat meer rust in je gezin en heb je de wens dat drukke momenten soepel verlopen. Een Mindful Parenting training leert je hoe je met de stress in de opvoeding kunt omgaan.

 

Tijdens de cursus leer je gewoontes in het opvoeden herkennen, begrijpen en verminderen. Er worden geen opvoedingsadviezen gegeven maar je krijgt oefeningen om op een andere manier met (opvoed)stress om te gaan. Je leert als ouder ook goed voor jezelf te zorgen en meer rust en acceptatie in de opvoeding te brengen. Veel deelnemers zeggen aan het eind van de training dat ze meer plezier in opvoeden hebben, meer energie hebben en een betere  relatie met hun kind (eren) en partner ervaren.

 

De inhoud van de cursus bestaat voor een gedeelte uit Mindfulness oefeningen. Een ander gedeelte bestaat uit theorie en uitleg over o.a. stress en reactiepatronen tussen ouders en kinderen. Huiswerkoefeningen om Mindfulness in je dagelijks (gezins)leven toe te passen zijn een belangrijk onderdeel van de training.

 

Voor wie?

Deze Mindful Parenting training is bedoeld voor ouders  van kinderen van 0-19 jaar die soms stress ervaren in de opvoeding.

 

Duur: 8 bijeenkomsten van 2 uur

 


Cursusleiders

Sabine Balsma

Sinds 2006 werk ik als integratief jeugd- en kindertherapeut. Het werken met kinderen en ouders vind ik heel inspirerend. Het haalt het beste in mij naar boven, ik word er blij van en dat is vaak een wisselwerking. Mijn opleiding volgde ik aan de Nederlands Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Een bijzondere opleiding die veel heeft betekend voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Door zelf te ervaren hoe je daadwerkelijk dingen in je leven kunt veranderen, kun je anderen begeleiden om dit ook te doen. Echte verandering kun je realiseren door van binnen aan het werk te gaan, in je binnenwereld. We zijn vaak zo druk met alles wat moet en mogelijk is in de buitenwereld, dat we de binnenwereld een beetje vergeten. Ik vind het mooi om middels de cursus Mindul Opvoeden met ouders hiermee aan de slag te gaan.

Lees meer
Terug naar boven