03 jun Puberbrein

Datum
3 juni 2019
Tijd
Starttijd: 19:30
Eindtijd: 21:30
Locatie
Lumen (wijk Velve-Lindehof)
Velveweg 54
7533 XK
Enschede
Prijs
gratisDeze bijeenkomst is bedoeld voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 12-16 jaar

 

De puberteit is voor veel ouders een schrikbeeld. Toch is dat niet nodig. Het is belangrijk om te beseffen dat het puberbrein nog niet af is. Daarom gedragen pubers zich anders. Pubers reageren vaak veel heftiger op allerlei zaken en lijken hun emoties alle kanten op te springen. Niet zo gek, want “daarboven”  vindt een grote verbouwing plaats.

 

Hoe ontwikkelen de hersenen van pubers? Welke invloed heeft hun omgeving hierop, en wat kun je als ouder doen om dit in goede banen te leiden? Hoe beter je begrijpt wat er in het puberhoofd gebeurt, hoe beter je in staat bent om op pubergedrag in te spelen.

 

In de themabijeenkomst Puberbrein komen de volgende onderdelen aan bod:

Breinontwikkeling

Gedrag en emoties

Een eigen leven

Wat kun je doen, wat laat je los?

 

Tijdens de themabijeenkomst puberbrein wordt veel gelegenheid gegeven om mee te praten over allerlei praktijkvoorbeelden. De meeste ouders vinden het fijn om van andere ouders horen hoe zij erover denken.

 

 

Aanmelden kan via www.loes.nl. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Loes Cursusbureau 0900-3338889 of een e-mail sturen aan cursusbureau@loes.nl

 

 


Cursusleiders

Laura Hevink

Groepsvoorlichter Loes cursusbureau

Iedere ouder wil het beste voor zijn/haar kind(eren). De meeste ouders zijn daar tevreden over. Ook zijn er veel ouders die het wel eens fijn om eens van anderen te horen hoe zij het doen. Tijdens de ouderbijeenkomsten breng ik dit gesprek op gang. Kom naar de ouderbijeenkomsten; deel je mening, doe mee of kom luisteren.

Lees meer
Terug naar boven