25 sep Cursus Positief Opvoeden Tieners (12-16 jaar) )

Datum
25 september 2018
2 oktober 2018
9 oktober 2018
16 oktober 2018
6 november 2018
Tijd
Starttijd: 19:30
Eindtijd: 21:30
Locatie
MFA 't Berflo Hengelo
Apolloplein 1
7552 VG
Hengelo
Prijs
gratisAls je kind in de puberteit komt, verandert er veel in zijn/haar leven. Ook in het contact met jou als ouder. Sommige pubers worden heel opstandig, andere pubers trekken zich juist terug. Hoe ga je om met dit typische pubergedrag? Hoe stel je regels en grenzen en wat doe je als je kind er zich niet aan houdt? Heb jij een tiener thuis en ben je op zoek naar tips in de opvoeding van je tiener? Dan is de cursus Positief Opvoeden misschien iets voor jou.

 

Hoe ziet de cursus eruit

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Je krijgt verschillende praktische tips, die je thuis kunt toepassen. In de cursus komt aan bod hoe je als ouder ongewenst gedrag kunt voorkomen bij je tiener. Corrigeren is dan minder vaak nodig. Ook het omgaan met ongewenst gedrag komt aan bod. Verder leer je in de cursus hoe je als ouder om kunt gaan met emotionele gesprekken.  Hoe je kind zelfstandig wordt, en op welke manier je dit als ouder stimuleert.

 

Hoe werkt het

Voor de cursus begint vul je vragenlijsten in over het gedrag van je kind en over je eigen opvoedstijl. Je kiest zelf aan welke doelen je wilt werken. En hoe je dat wilt gaan doen. Aan het begin van de cursus krijg je een werkboek waar je mee gaat werken. Met de informatie en de opdrachten die je tijdens de cursus krijgt, kun je thuis oefenen.

 

Na de eerste vier bijeenkomsten volgen er twee telefoongesprekken met de cursusleidster. In deze gesprekken bespreekt zij de vragenlijsten met je. En of het lukt om toe te passen wat je geleerd hebt. De cursus sluit af met een gezamenlijke vijfde bijeenkomst.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via deze site. Voordat de cursus begint bellen we je even op. We bespreken dan met je of de cursus aansluit bij je verwachtingen.  De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers


Data bijeenkomsten

Dinsdag 25 september, 2, 9 en 16 oktober.

twee telefonische sessies (15 tot 30 minuten per deelnemer)

Laatste bijeenkomst op dinsdagavond 6 november van 19.30 tot 21.30 uur.


Groepsgrootte:

De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers


Kosten:

Gratis, inclusief werkboek


Aanmelden: kan via deze site. Na aanmelding wordt je gebeld, tijdens dit gesprek wordt bekeken of de cursus past bij jouw verwachtingen en wordt de aanmelding definitief.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Loes Cursusbureau 0900-3338889 of een e-mail sturen aan cursusbureau@loes.nl.

 

 

 


Cursusleiders

Annemarie de Graaf

Lees meer

Terug naar boven